Portret laten maken

Hoe komt het portret tot stand?

Het portretschilderen doe ik op traditionele wijze, maar met een hedendaagse invulling. Het wordt geschilderd met een zorgvuldige opbouw, wat het een letterlijke en figuurlijke gelaagdheid geeft. Een portret gaat meerdere generaties mee en is een vereeuwiging van de geportretteerde.

Als u een portret wilt laten schilderen, kunt u van tevoren al nadenken welke keuzes u maakt. Zo kan het een portret zijn vanaf de schouders, of een compleet lichaam (ten voeten uit). Ook kunt u bedenken wat het moet uitstralen en vertellen. Graag denk ik mee om tot een prachtig en passend schilderij te komen.

Om een portret te maken, kan ik van foto óf van leven schilderen. Voor een foto kom ik, als dat mogelijk is, zelf langs. Bij het schilderen van leven spreek ik af met de geportreteerde(n) en schilder ter plaatse. Het voordeel hiervan is dat er een letterlijk en figuurlijk dialoog ontstaat, iets wat uiteindelijk terug te zien is in het portret.

Wat kost het maken van een portret?

Een prijsindicatie van het laten maken van een portret vindt u hieronder. Als u akkoord bent gegaan met de voorbereidingsfase voorafgaand aan het maken van het portret, betaalt u dertig procent van de prijs. Tijdens het proces kan er in overleg een tussenoplevering plaatsvinden, waar eventuele wensen kunnen worden uitgesproken. Als het werk u bij de onthulling uiteindelijk volkomen tevreden heeft gesteld, volgt de resterende zeventig procent. Indicaties van prijzen zijn in onderstaande tabel gegeven:

FormaatOlieverfschilderijPrijs Inkttekening
30 x 40€1050,-€420,-
40 x 50€1350,-€540,-
80 x 100€2700,-€1080,-
Indicatieve prijzen

Een portretschilderij kan veel verschillende vormen hebben. Een solo- of groepsportret, van donker tot licht, met of zonder verhalende achtergrond: De mogelijkheden zijn eindeloos. Graag ga ik met u het gesprek aan om te kijken wat bij u past.

Naast geschilderde portretten maak ik ook getekende portretten in potlood of inkt. Een voorbeeld van twee getekende portretten ziet u hieronder. De prijzen hiervoor zijn lager dan dat van een portret en variëren, schroom niet om contact met me op te nemen voor meer informatie.

Twee eerder uitgevoerde pentekeningen in opdracht.

Liever wat anders?

Mijn aanbod beperkt zich niet slechts tot het maken van portretten. Ik maak ook landschappen en stillevens. Deze kunnen we samenstellen tot een veelzeggend en tijdloos schilderij dat goed bij u past. Landschappen stel ik bijvoorbeeld ook samen uit mijn verbeelding en op basis van eigen ontwerptekeningen. Hierdoor is het mogelijk om elk denkbaar landschap te creëren, en dat samen met u! Voor stillevens kunnen we samen kijken naar objecten die goed bij u passen of hoe we zo goed mogelijk een bepaalde sfeer of een verhaal kunnen overbrengen. Er is veel mogelijk, neem vooral contact met me op. Ik sta er voor open en vind het leuk om hierover mee te denken.