Cursussen

Jelle zijn schildercursus is erg no nonsense. Geen droge theorie, duidelijk referentiemateriaal en hele goede hulp. Met prachtige resultaten!

Franca, student

Een cursus op maat

Bij zijn cursussen leert Jelle van de Ridder u olieverf schilderen zodat uw verbeelding echt kan omzetten in een prachtig schilderij. Dit leer ik u door ‘het schilderprobleem’ op te delen in drie eenvoudige stappen:

  1. Tekenen
  2. Donker en licht
  3. Kleur

Dit simpele stappenplan is wat schildergenieën die we nu de ‘oude meesters’ noemen, stuk voor stuk gebruikten. Door de focus steeds op één aspect te leggen, is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van deze stadia in het schilderen. Dit alles uiteraard met de meest prachtige kleuren.

Het volgende komt allemaal aan bod:

  • Kunstbeschouwing. We kijken zorgvuldig naar schilderijen en hoe ze zijn opgebouwd. Hierdoor leren we de trucs van de oude meesters herkennen. Uit ervaring van cursisten weet ik: Dit geeft een museumbezoek een compleet andere dimensie.
  • Kunstgeschiedenis. We leren over de tijdsgeest en de persoon achter meesterwerken uit de geschiedenis. 
  • Zelfverzekerdheid en plezier. We leren de moeilijkheden en onzekerheden die soms bij het maakproces horen met plezier het hoofd te bieden.
  • Natuurgetrouw schilderen en tekenen. We leren zowel landschappen, stillevens als portretten levendig en realistisch weer te geven.
  • Materiaalkennis. We krijgen kennis over pigmenten, mediums, kwasten en andere materialen, waarmee u in de toekomst bewuster kunt kiezen voor het juiste materiaal om uw idee uit te voeren.
  • Eigenheid. We leren onze eigen invulling te geven aan eeuwen aan ontwikkelingen in de schildertechniek. 
  • Een hoop gezelligheid, waarbij we nabespreken met borrel.

Voor uw bedrijf

Jelle van de Ridder heeft ruime ervaring met het geven van cursussen, zowel in kleine groepen waarin de diepgang wordt gezocht, als ook een paint-along in groepen van tot 25 man. Ideaal dus ook voor bedrijfsuitjes. Geïnteresseerd in het geven van een cursus bij uw bedrijf? Neem contact met me op.

Inschrijven

Als er cursussen beschikbaar zijn, kunt u zich er hieronder voor inschrijven. In het inschrijfformulier staat geen betaallink, hier zal ik u apart voor benaderen na inschrijving.

Mocht er hieronder geen cursus beschikbaar zijn, maar u bent wel geïnteresseerd, neem dan vooral contact met me op.

Jelle is een inspirerende leraar! Hij brengt de academische achtergrond en artistieke vrijheid goed in balans.

Arnout, student